Over ons

Boetiek Restaurant

De voormalige woning van de directeur van de Steenkoolmijn van Heusden-Zolder is sinds 2017 omgetoverd tot een unieke locatie voor bijzondere momenten. Met z'n 82 are bestaat dit domein uit een imposante woning (eventlocatie) met 3 verdiepingen. Een feeëriek ingerichte speak-easy ruimte, een grand salon, verschillende tot in de details gedecoreerde kamers, een authentieke bijkeuken en een gezellig zonneterras met overdekte stretchtent. Rondom rond kan je gezellig kuieren in de riante parktuin. In het bijgebouw aan de ingang van het domein huist sinds 2020 het vakantiehuis "Nostalgisch logeren bij Mathilde". Het is in alle opzichten de betrachting de rijke geschiedenis die er hangt niet verloren te laten gaan, zelfs te doen herleven.

Een research via de pers naar verhalen over het gebouw bracht ons tot bij Mathilde, een jonkvrouw van 95, die als dienstmeid in het huis heeft gewoond en gewerkt. Dankzij haar verhalen krijgt Villa Zwart Goud een tweede leven en daar zijn we fier op.

Private Dining Rooms

Bij Villa Zwart Goud kan je terecht voor een unieke culinaire beleving, nooit eerder elders ervaren. Een streling voor het oor, oog en de smaakpapillen in de mond. Een concept waarbij authentieke "storytelling" centraal staat. Waarbij het mijnverleden centraal staat en wordt gehuld in een hedendaags jasje. Een mooie geschiedenis gekoesterd maar nooit vergeten. 

Je boekt met je gezelschap van 2 tot max. 30 personen één van onze private dining rooms. Ja hoor, je leest het goed, 1 kamer voor jullie alleen. Geen pottenkijkers, niemand buiten onze vertellers te zien. Zo hebben we er in totaal 8. De basis van elke kamers  is dezelfde: je eigen privé salon met sofa én een dinertafel. Beeld je in: zorgvuldig gekozen meubilair, out-of-the-box behangpapier, 100-den kaarsjes,  ludieke gimmicks. Je moet het echt gezien hebben om het te bevatten. 

Je kan kiezen uit 2 belevingen: Private dining op vrij- of zaterdagavond of onze Private Brunch beleving op zondag. Je wordt telkens gastronomisch verwend met respectievelijk 9 of 5 gangen, heerlijk bereid door onze chef met Italiaanse roots Stefano.
Elk gerecht wordt ingezet met een bijpassend verhaal over wat er zich vroeger in Villa Zwart Goud heeft afgespeeld. De verhalen die je hoort tijdens het avondprogramma verschillen uiteraard van deze van zondag zodat het ook zeker de moeite loont om beide formules een keertje te proberen. Een vleugje theater gebracht door een verhalenverteller, geïnspireerd op de verhalen van Mathilde. Zij heeft vroeger als dienstmeid tijdens de glorierijke mijnperiode in het huis gewoond en wist exact wat er zich in welke kamer afspeelde. De kamer van Meneer en Mevrouw... op slot, verboden terrein. En wat had ze toch met die tuinman van de buren? Je komt het allemaal te weten als je boekt. Beleef en proef de sfeer van weleer.

Oh ja, ook je trouwe viervoeter is welkom om samen met jou te genieten van een heerlijk avondje uit. Ontdek hier meer over onze Private Dining Rooms.

Alleen op reservatie op vrijdag- en zaterdagavond van 19h00 tot 23h00 en op zondagmiddag van 10h30 tot 14h00.

Wat met privé -of bedrijfsfeesten? Ja dat kan!

Villa Zwart Goud bevindt zich middenin de groene omgeving van Heusden-Zolder. Neem het van ons aan: we zitten hier goed! Het is de ideale plek voor intieme en exclusieve evenementen. Voor elke event dé locatie. Zowel binnen als buiten is het heerlijk vertoeven. De grandeur van Villa Zwart Goud vormt met gemak het gedroomde decor voor themafeesten en meer.

We kijken altijd naar beschikbaarheid van de gevraagde datum in functie van de aanvraag en hoe het past binnen het concept van onze Private Dining Rooms op vrijdag, zaterdag en zondag. Met je ganse familie of als bedrijfsuitje is ons "private dining room" concept ook uiterst geschikt en misschien ook wel onmiddellijk het juiste antwoord op uw vraag. De mogelijkheid bestaat om exclusief met jouw gezelschap ons "private dining room" concept te boeken. Dit kan zowel op weekdagen als weekenddagen. 

Trouwfeesten zijn ook mogelijk op onze prachtige locatie. Verneem er meer over.

Tijdens de weekdagen van maandag tot vrijdag zijn er heel wat mogelijkheden voor kleinere events.  Bij Villa Zwart Goud houden we de groepen graag klein. We verwelkomen maximum 50 personen tijdens een receptie. Voor businessmeetings, teambuildings, privéfeesten,.. zetten we de deuren wagenwijd open vanaf 2 personen. We zorgen steeds voor de perfecte en meest geschikte ruimte voor jouw event. Op onze locatie is jouw event steeds een schot in de roos.

Ben je op zoek naar een evenementen locatie voor grotere groepen? Dan ben je bij Watt17 aan het juiste adres.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x